Odpowiedz na pytanie - dokument tekstowy.

0 głosów
18,076 wizyt
( tekst tłumaczony automatycznie, są błędy językowe)
1.  Jak pogrubienie tekstu w dokumencie?
 A. Zaznacz tekst i kliknij przycisk B na pasku narzędzi.
 B. Zaznacz tekst i wpisz słowo pogrubione.
 C. Zaznacz tekst i naciśnij <Ctrl> B.
 D. Wszystkie z powyższych.
 
2.  Jak skopiować tekst?
 A. Zaznacz tekst, wybierz Edycja, a następnie wybierz Kopiuj.
 B. Zaznacz tekst, kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz polecenie Kopiuj.
 C. Zaznacz tekst i naciśnij <Ctrl> C.
 D. Wszystkie z powyższych.

 3.  Aby sprawdzić alternatywnych pisowni błędne słowo, należy:
 Wybierz polecenie Narzędzia, a następnie
A. pisowni.
 B. Kliknij prawym przyciskiem myszy na słowo.
 C.. <F7> <Ctrl>
 D.. <F7>

 4.  Jak otworzyć istniejący dokument?
 A. Wybierz plik, a następnie Otwórz.
 B. Kliknij na ikonę folderu plik na pasku narzędzi.
 C. Naciśnij przycisk <Ctrl> O.
 D. Żadna z powyższych.
 5.  Jak zapisać nowy dokument?
 <Ctrl> Press A. S.
 B. Wybierz plik, a następnie Zapisz.
 C. Kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz Zapisz.
 D. Otwórz dokument i nadać mu nową nazwę.

6.  Jak wyrównać tekst na prawym marginesie?
 A. Wybierz Format, a następnie Wyrównaj do prawej.
B. <Ctrl> R.
 C. Kliknij na rysunek, wyrównanie do prawej.
 D. Kliknij prawym przyciskiem myszy na tekst, który chcesz wyrównać.

 7.  Jak wydrukować na innej drukarce niż zwykle używanego?  (Przy założeniu, że
 masz dostęp do więcej niż jednej drukarki.)
 A. Kliknij przycisk drukarki na pasku narzędzi Standardowy, a następnie wybrać żądaną drukarkę od  rozwijanej listy w polu Nazwa.
 B. Wybierz plik, a następnie Drukuj.  Następnie kliknij menu rozwijane i wybrać żądany
 drukarkę z listy w polu Nazwa.
 C. Wybierz Edytuj, a następnie Drukuj.  Następnie kliknij menu rozwijane i wybrać żądany
 drukarkę z listy w polu Nazwa.
D. <Ctrl> P.  Następnie kliknij menu rozwijane i wybrać żądaną drukarkę   listy w polu Nazwa.

 8.  Jak wstawić podział strony do dokumentu?
 A. Naciśnij <Enter>, aż dojdziesz do dołu strony.
 B. Wybierz Wstaw, a następnie ENTER.
 C. Przytrzymaj <Ctrl> i następnie naciśnij klawisz Enter.
 D. Żadna z powyższych.

 9.  Jak podglądu wydruku dokumentu?
 A. Zaznacz część dokumentu do podglądu i naciśnij <Ctrl> P.
 B. Wybierz plik, a następnie Podgląd wydruku.
 C. Kliknij przycisk Podgląd wydruku na pasku narzędzi Standardowy.
 D. Wybierz Widok, a następnie Podgląd wydruku.
 10.  Aby wciąć cały akapit lub fragment tekstu (nie tylko w pierwszej linii), należy przenieść
 kursor na bloku tekstu, który chcesz i tiret:
 Prasa <Tab> A..
 B. Kliknij przycisk Zwiększ wcięcie na pasku narzędzi Formatowanie.
 C. Wybierz Format, a następnie pkt.
 D. Żadna z powyższych.

 11.  Jak zmienić marginesy w dokumencie?
 A. Kliknij na Plik, a następnie Ustawienia strony.
 B. Kliknij na Narzędzia, a następnie Marginesy.
 C. Kliknij na Edytuj, a następnie argins M.
 D. Manipulowanie bar Linijka.

 12.  Jak ustawić tabulatory?
 Wybierz Edytuj, a następnie A. §.
 B. Wybierz Format, a następnie karty.
 C. Manipulowanie bar Linijka.
 D. Wszystkie z powyższych.

 13.  Jak zmienić lokalizację domyślnego pliku?
 A. Wybierz plik, a następnie Ustawienia strony.
 B. Wybierz polecenie Narzędzia, a następnie Opcje.
 C. Wybierz plik, a następnie Właściwości.
 Wybierz Edytuj, a następnie D. iles F.
 
14.  Jak zmienić kolor czcionki?
 A. Za pomocą prawego przycisku myszy.
 B. Wybierz Format, a następnie czcionki.
 C. Wybierz Edytuj, a następnie czcionki.
 D. Wybierz opcję Narzędzia a następnie Opcje.
 
15.  Aby wstawić tabelę 2x3 do dokumentu, należy:
 A. Wybierz tabeli, a następnie Wstaw tabelę.
 B. Kliknij przycisk Wstaw tabelę na standardowym pasku narzędzi.
 C. Wybierz Edytuj, a następnie tabele.
 D. Wybierz Format, a następnie tabele.
 
16.  Aby dodać dodatkowy wiersz do istniejącej tabeli, należy:
 A. Wybierz tabeli, a następnie Wstaw wiersze powyżej lub poniżej wiersze.
 B. Kliknij przycisk Wstaw tabelę na standardowym pasku narzędzi.
 C. Za pomocą prawego przycisku myszy.
 D. Press <Tab> na końcu ostatniego wiersza.

 17.  Gdzie można znaleźć polecenie Korespondencja seryjna?
 A. Wybierz Format, a następnie korespondencji seryjnej.
 B. Wybierz plik, a następnie Ustawienia strony, a następnie korespondencji seryjnej.
 C. Wybierz opcję Narzędzia, a następnie korespondencji seryjnej.
 D. Wybierz Wstaw, a następnie korespondencji seryjnej.

 18.  Jak zmienić rozmiar grafiki lub obrazu?
 A. Kliknij na zdjęcie, a następnie przenieść krawędzie obrazu do jego rozmiaru poprawnie.
 B. Kliknij na zdjęcie, a następnie wybierz opcję Edytuj, a następnie Edytuj obraz.  Przenieś do krawędzi  obraz do jego rozmiaru poprawnie.
 C. Kliknij prawym przyciskiem myszy na obrazek i wybierz Formatuj obraz.  Kliknij na rozmiar i wprowadź rozmiar  chcesz, aby zdjęcie było.
 D. Wszystkie z powyższych.
 
19.  Jak edytować istniejące hiperłącza w dokumencie?
 Wybierz Edytuj, a następnie A. Linki.
 B. Użyj prawego przycisku myszy.
 C. Zaznacz hiperłącze, a następnie kliknij przycisk Hiperłącze na pasku narzędzi tandardowy.
 D. dwukrotnie kliknąć na jego słowo lub tekst.

 20.  Jak dodać linię pomiędzy dwoma kolumnami?
 A. Edycja, a następnie kolumny.
 B. Kliknij ikonę kolumny na pasku narzędzi.
 C. Wybierz Format, a następnie kolumny.
 D. Wybierz plik, a następnie kolumny.
 
21.  Jak założyć stronę etykiet z tego samego adresu?
 Wybierz polecenie Narzędzia, a następnie
A. Koperty i etykiety.
 B. Wybierz Format, a następnie Etykiety.
 C. Kliknij prawym przyciskiem myszy na stronie i wybierz Powtarzaj.
 D. Wybierz plik, a następnie Etykiety.
 
22.  Jak wyłączyć sprawdzania gramatyki?
 A. Wybierz Format, a następnie sprawdzania gramatyki.
 B. Wybierz plik, a następnie sprawdzania gramatyki.
 C. Naciśnij <Esc> gdy sprawdzania gramatyki wyjdzie.
 D. Wybierz opcję Narzędzia a następnie Opcje.

 23.  Jak wstawić pole tekstowe w dokumencie?
 A. Wybierz opcję Narzędzia a następnie Opcje.
 B. Wybierz polecenie Widok, a następnie rysunek.
 C. Wybierz plik, a następnie pole tekstowe.
 D. Wybierz Wstaw, a następnie pole tekstowe.

 24.  Jak ustawić Malarz formatów, aby pozostać na więcej niż jedną zmianę?
 A. Wybierz Format.
 B. Kliknij dwukrotnie przycisk Malarz formatów na pasku narzędzi Standardowy.
 C. Wybierz Widok, a następnie Opcje.
 D. Wybierz opcję Narzędzia a następnie Opcje.
zadanie dodane 20 lutego 2011 w Informatyka przez użytkownika niezalogowany [Szkoła średnia]
edycja 21 lutego 2011 przez użytkownika -KaI-




Hello, admin.
 
Interesting website, really!
But "Search" function on it doesnt work. Sad.
 
 
P.S. Where I can get XEvil4.0 for free?
It's best captcha solver, included Google ReCaptcha.
Need it for white SEO. Thanks.

10 odpowiedzi

0 głosów
1. a
2. d
3. d
4. a
5. b
6. c
7. b
8. d
9. d
10. b
11. a
12. a
13. c
14. c
15. a
16. a
17. d
18. d
19. c
20. a
21. b
22. a
23. d
24. c
odpowiedź 20 lutego 2011 przez użytkownika ann11355 (136,440)
edycja 21 lutego 2011 przez użytkownika ann11355

Podobne zadania

0 głosów
1 odpowiedź
804 wizyt zadanie dodane 21 listopada 2011 w Język polski przez użytkownika niezalogowany [Szkoła podstawowa]
+2 głosów
1 odpowiedź
1,043 wizyt zadanie dodane 23 listopada 2010 w Język angielski przez użytkownika x3LoveYoux33 (120) [Gimnazjum]
0 głosów
1 odpowiedź
1,117 wizyt zadanie dodane 30 marca 2011 w Język polski przez użytkownika niezalogowany [Szkoła podstawowa]
0 głosów
2 odpowiedzi
485 wizyt zadanie dodane 29 kwietnia 2014 w Język angielski przez użytkownika niezalogowany [Szkoła średnia]
0 głosów
1 odpowiedź
2,887 wizyt zadanie dodane 5 lutego 2011 w WOS przez użytkownika jadziamis (-37,780) [Szkoła średnia]

 


14,033 zadań

13,247 odpowiedzi

1,529 komentarzy

191,494 użytkowników

Witamy na zalicz.net! Znajdziesz tu darmowe rozwiązanie każdej pracy domowej, skorzystaj z wyszukiwarki, jeśli nie znajdziesz interesującej Cię pracy zadaj szybko pytanie, nasi moderatorzy postarają się jeszcze tego samego dnia, odpowiedzieć na Twoje zadanie. Pamiętaj - nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi!.

Zarejestruj się na stronie, odpowiadaj innym zadającym, zbieraj punkty, uczestnicz w rankingu, pamiętaj Tobie też ktoś kiedyś pomógł, teraz Ty pomagaj innym i zbieraj punkty!
Pomóż nam się promować, podziel się stroną ze znajomymi!